Gaita (Garrulus glandarius)



Denumire: Gaita
Denumire științifică: Garrulus glandarius

gaita 8

Gaiţa este o pasăre de mărime mijlocie (32 – 35 cm) având o greutate de ca. 170 g. Penajul gaiţei este cenuşiu-roşcat, aripile având culoare pestriţă de un albastru deschis punctat cu negru.

Ea poate imita glasul unor păsări din pădure sau alte sunete percepute de pasăre. În caz de pericol, atenţionează alte animale prin strigăte de alarmă.

Pasărea consumă începând de la hrană de natură animală (pui de pasăre, ouă) până la seminţe, fructe, insecte şi larvele acestora. Seminţele le depozitează ca rezervă pentru iarnă în scorburi sau sub scoarţa copacilor, acest obicei al lor contribuind la răspândirea unor specii de plante.

Ea poate imita glasul unor păsări din pădure sau alte sunete percepute de pasăre. În caz de pericol, atenţionează alte animale prin strigăte de alarmă.

Pasărea consumă începând de la hrană de natură animală (pui de pasăre, ouă) până la seminţe, fructe, insecte şi larvele acestora. Seminţele le depozitează ca rezervă pentru iarnă în scorburi sau sub scoarţa copacilor, acest obicei al lor contribuind la răspândirea unor specii de plante.

0 comentarii
Lasă un răspuns

Categorii
Pasari

All rights reserved © 2021. Made by Bogdan C