Iepurele de camp (Lepus europaeus)



Denumire: Iepurele de camp
Denumire științifică: Lepus europaeus

iepurele de camp2

Este un mamifer de 55 cm si o greutate medie de 3,8 – 4 kg. Forma corpului si coloritul sunt caracteristice, avand urechile lungi, ochii mari, coada scurta iar picioarele posterioare mai lungi decat cele anterioare.

Blana este de regula cenusie cu diferite nuante, dar apar si exemplare roscate. Sub coada are o pata alba vizibila. Urechile au la varf o dunga lata neagra.

Urmele iepurelui de camp sunt caracteristice: picioarele anterioare lasa doua urme mai mici, iar cele posterioare doua urme alungite, situate lateral de o parte si de alta si dispuse in fata celor anterioare atunci cand merge. Habitatul preferat cuprinde terenuri deschise, culturi, pasuni, trupuri mici de padure.

S e hraneste cu diverse materiale vegetale din flora ierboasa sau lemnoasa. Imperecherea are loc din ianuarie pana in august, dar cu perioade mai intense in aprilie – mai. Gestatia dureaza 42 – 43 de zile, iepuroaica putand fata intre 1 si 5 pui. Aceasta poate fata de 2 – 5 ori pe sezon.

1 comentariu
  • Nevăstuica (Mustela nivalis) | Bogdan Ciungara28 feb. 2021 22:37Răspunde

    […] pasari mici si oua de pasari, dar mai ales soareci. Uneori ataca si animale care sunt mai mari (iepuri, veverite, sobolani) sau pasari care isi petrec majoritatea timpului pe sol (cocosul de munte, […]

Lasă un răspuns

Categorii
Mamifere

All rights reserved © 2021. Made by Bogdan C