Pisica Salbatica (Felis silvestris silvestris)Denumire: Pisica Salbatica
Denumire științifică: Felis silvestris silvestris

430732 310791388974161 1834251618 n 310791388974161

Pisica Salbatica (Felis silvestris silvestris) –  ruda pisicii domestice, putin mai mare si cu o blana mult mai stufoasa decat cea domestica avand un colorit care variaza de la galben deschis la maro cu dungi si pete. Este un mamifer carnivor care se hraneste in special cu animale mici: iepurii si rozatoare mici, dar nu refuza nici pestii sau insectele.

Traieste in special in paduri si locuri stancoase unde se poate ascunde usor dar si in zonele mlastinoase cu stufaris mai greu accesibile. Pisica salbatica este un animal sperios care se fereste de oameni, din aceasta cauza este vazuta foarte greu. Este un animal solitar si teritorial, care vaneaza in special noaptea. Sunt mai active dimineata devreme sau seara. Daca nu reuseste sa vaneze se hraneste si cu cadavrele lasate de animale mai mari.

Se imperecheaza o data pe an, cand da nastere de la unul la opt pui, doar in cazul in care ramane fara pui (se nasc morti sau mor pe perioada alaptarii) se imperecheaza si a doua oara. Puii incep sa vaneze singuri la 10-12 saptamani si pana la varsta de un an isi stabilesc teritoriul.

1 comentariu
  • Nevăstuica (Mustela nivalis) | Bogdan Ciungara2 mart. 2021 20:38Răspunde

    […] sai cei mai mari sunt pisica domestica sau salbatica, pasarile de parda (bufnita, acvila, vulturul, vanturelul), cainele enot, vulpea, lupul, bursucul. […]

Lasă un răspuns

Categorii
Mamifere

All rights reserved © 2021. Made by Bogdan C