Crestetul cenusiu (Porzana parva)



Denumire: Crestetul cenusiu
Denumire științifică: Porzana parva

 

crestet cenusiu3

Pasare tipica de mlastina si vegetatie acvatica abundenta, de 19 cm. Are un corp robust, coada scurt, adesea tinuta in sus, capul si ciocul relativ mici. Masculul adult are spatele si aripile brune – roscat, partea inferioara cenusiu – albastruie. Picioarele sunt verzi, iar la baza ciocului are o pata rosie. Femela este mai stearsa, cu spatele brun si partea inferioara bej deschis.

Juvenilul seamana cu femela. Preferea stufarisul des de la marginea baltilor, dar si vegetatia de mlastina si cu frunze natante pe care adesea merge. Cuibareste ascuns in stufarisul inundat, fiind relativ raspandita in tara, acolo unde are habitate caracteristice. Toamna migreaza.

0 comentarii
Lasă un răspuns

Categorii
Pasari

All rights reserved © 2021. Made by Bogdan C