Mistretul (Sus scrofa)



Denumire: Mistretul
Denumire științifică: Sus scrofa

mistretul

Mamifer usor de recunoscut dupa forma tipica de „porc”, cu corpul masiv, picioare scurte, bot lung. Masculul (vier) are o lungime de 2 m, femela fiind mai mica. Coloritul adultilor poate varia de la albicios pana la brun inchis. Masculii se recunosc dupa coltii caracteristici.

Puii au un colorit tarcat, cu dungi longitudinale deschise. Habitatul preferat consta in paduri diverse, insa traieste si in stufaris. Cele mai bune conditii le gaseste in fagete si stejarete. Este un animal omnivor, care se hraneste cu radacini, fructe de padure, porumb si alte plante de cultura, animale mici, insecte, cadavre etc. Se imperecheaza in octombrie – decembrie, iar sarcina dureaza 17 saptamani, femela fatand 4 – 9 (12) purcei.

0 comentarii
Lasă un răspuns

Categorii
Mamifere

All rights reserved © 2021. Made by Bogdan C